Dieta Low FODMAP

70.00 90.00 

Aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, każda komórka musi otrzymać w ciągu doby niezbędną ilość składników odżywczych, takich jak białka, tłuszcze, węglowodany, probiotyki i prebiotyki, etc. Dieta low FODMAP to odżywcze menu, skomponowane ze składników najwyższej jakości. Ważny jest sposób przygotowania posiłku, wyselekcjonowane produkty oraz to, jakie składniki są ze sobą połączone, w celu maksymalnego zaspokojenia potrzeb organizmu. w przygotowywaniu takiego menu należy przestrzegać nie tylko odpowiednich produktów ale pamiętać o tym, że nóż, którym kroiliśmy przed chwilą cebulę nie będzie już odpowiedni do krojenia produktów w diecie low fodmap.

Dieta FODMAP w literaturze określana jest mianem diety low-FODMAP albo L-FODMAP i składa się z trzech etapów, choć można spotkać informacje o dwóch etapach tej diety bez uwzględnienia etapu personalizacji sposobu żywienia. W naszym przypadku stosujemy menu dla trzech różnych etapów diety
Celem tej diety jest przede wszystkim identyfikacja produktów, które mogą nasilać dolegliwości i tych, które są dobrze tolerowane przez pacjentów i na tej podstawie dokonanie takich modyfikacji dietetycznych, które pozwoliłyby w dłuższej perspektywie czasu na zmniejszenie dolegliwości bez stosowania restrykcyjnej diety.

Liczba dni:
SKU: Dieta Low FODMAP Kategoria: Tagi: , , ,

Opis

Aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, każda komórka musi otrzymać w ciągu doby niezbędną ilość składników odżywczych.. Dieta low FODMAP to odżywcze menu, skomponowane ze składników najwyższej jakości. Musimy zwracać uwagę w jaki sposób przygotowywane są posiłki. Selekcjonujemy produkty oraz to, jakie składniki są ze sobą połączone. W przygotowywaniu takiego menu należy przestrzegać restrykcje produktowe. A także pamiętać, że nóż, którym kroiliśmy przed chwilą cebulę nie będzie już odpowiedni do krojenia  w diecie low fodmap.

Dietę FODMAP w literaturze nazywamy jest mianem diety low-FODMAP albo L-FODMAP i składa się z trzech etapów.  Ale można spotkać informacje o dwóch etapach tej diety bez uwzględnienia etapu personalizacji sposobu żywienia. W naszym przypadku stosujemy menu dla trzech różnych etapów diety
Przede wszystkim identyfikujemy produkty, które mogą nasilać dolegliwości oraz te.  Na tej podstawie dokonujemy takich modyfikacji dietetycznych, które pozwoliłyby w dłuższej perspektywie czasu na zmniejszenie dolegliwości bez stosowania restrykcyjnej diety.

Informacje dodatkowe

Wybierz kaloryczność

1000 – 1200 kalorii, 1201 – 1400 kalorii, 1401 – 1600 kalorii, 1601 – 1800 kalorii, 1801 – 2000 kalorii, 2001 – 2200 kalorii, 2201 – 2400 kalorii, 2401 – 2600 kalorii, 2601 – 2800 kalorii, 2801 – 3000 kalorii

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Dieta Low FODMAP”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *